Var vänlig och vänd upp mobilen

Begravning under Coronakrisen

Begravning under Coronakrisen

Coronaviruset begränsar oss i samhället och många undrar vad som gäller i samband med begravningar. Vi följer myndigheternas riktlinjer och därför ser vi till att hitta olika lösningar för att kunna fortsätta genomföra personliga och minnesvärda begravningar och du kan fortfarande känna dig trygg med att vi hjälper dig.

Planera begravning

Vi uppmuntrar er att i första hand alltid ringa till oss för att boka ett kundbesök. Vi erbjuder också att hålla planeringsmötet över telefon eller videomöte. Även om vi inte kan mötas fysiskt erbjuder vi fortfarande ett lika personligt och professionellt bemötande.

För dig som är frisk kan vi erbjuda fysiska möten enligt gällande instruktion, där vi följer myndigheternas riktlinjer och rekommendationer. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information. Vi är tillgängliga som vanligt – dygnet runt, årets alla dagar.

Hjälper till att ställa om

Vi vill att alla som vill ska få vara med vid det sista avskedet, men på grund av rådande situation finns det begränsningar som gör att alla inte har möjlighet. Kontakta oss för mer information om de aktuella riktlinjerna.

Viktigt att få ta avsked

Vi kan fortfarande genomföra begravningsceremonier, men nuvarande rekommendationer gör att alla som vill inte alltid kan närvara fysiskt. Att kunna ta avsked är viktigt, även i dessa svåra tider och därför hjälper vi gärna till att hitta lösningar så att alla får möjlighet att ta avsked och skapa minnen, även om det sker på distans.

Olika alternativ

En minnesstund för alla – vid ett senare tillfälle
Många väljer att ha en mindre begravningsceremoni och minnesstund som följer myndigheternas riktlinjer, för att sedan bjuda in till en större minnesstund när möjligheten ges. Vi kan hjälpa er att ta fram olika alternativ.

Ceremoni och minnesstund utomhus
Då vi går mot vår med ljusare och varmare tider, kan det vara ett fint alternativ att hålla ceremonin och minnesstund utomhus. Både kyrkliga och borgerliga ceremonier kan hållas utomhus.

Direktsända begravningsceremonin
Vi erbjuder möjligheten att direktsända ceremonin från de platser där det är tillåtet och möjligt. Alla som önskar kan då följa ceremonin i realtid, online.

Läs mer om direktsänd begravningsceremoni